Oldal kiválasztása

Szeretettel köszöntelek a honlapomon!

Veresegyházy Nóra vagyok, írói álnéven Nora Halliwell. Tizenhárom évesen döntöttem el, hogy író leszek, miután beleszerettem a Harry Potter könyvekbe. Mivel rajongok a fantasytörténetekért, kézenfekvő volt, hogy én is ebben a műfajban szeretnék alkotni. Viszont időközben beigazolódott nálam Forrest Gump egyik életbölcsessége is, miszerint az élet olyan, mint egy doboz bonbon  nem tudhatod, hogy mit veszel belőle…

Szeretettel köszöntelek a honlapomon!

Veresegyházy Nóra vagyok, írói álnéven Nora Halliwell. Tizenhárom évesen döntöttem el, hogy író leszek, miután beleszerettem a Harry Potter könyvekbe. Mivel rajongok a fantasy történetekért, kézenfekvő volt, hogy én is ebben a műfajban szeretnék alkotni. Viszont időközben beigazolódott nálam Forrest Gump egyik életbölcsessége is, miszerint az élet olyan, mint egy doboz bonbon – nem tudhatod, mit veszel belőle.

Ahogy haladtam előre a Boszorkányúr- történet írásában, egyre inkább hasonlítani kezdtem a főhősnőmhöz. Miután felruháztam Kyrát a legkülönlegesebb varázserővel, amit el tudtam képzelni, vagyis a gyógyítással, engem is elkezdett foglalkoztatni a téma, és elvégeztem egy gyógymasszőri képzést. Most tehát két szenvedélyem van: világokat építeni szavakból, és időt ajándékoznia  vendégeimnek, amit kettesben tölthetnek a saját lelkükkel, miközben pihennek és gyógyulnak.

Az első szenvedélyem egészen a gyerekkoromig nyúlik vissza, ugyanis már akkor szívesen meséltem magamnak különböző történeteket. Az írással viszont A Kianit Szövetség volt az első komolyabb kísérletem. Még a gimnáziumi éveim második felében kezdtem el, és az egyetemi éveim alatt fejeztem be ezt a történetet. Ahogy én magam tanultam és kísérleteztem, Kyra és társai a Boszorkányúr-sorozat bevezető részében szintén azt tanulják, hogyan bánjanak a varázserejükkel.

Ahogy haladtam előre a Boszorkányúr- történet írásában, egyre inkább hasonlítani kezdtem a főhősnőmhöz. Miután felruháztam Kyrát a lehető legkülönlegesebb varázserővel, amit el tudtam képzelni, vagyis a gyógyítással, engem is elkezdett foglalkoztatni a téma, és elvégeztem egy gyógymasszőri képzést. Most tehát két szenvedélyem van: világokat építeni szavakból, és időt ajándékozni a vendégeimnek, amit kettesben töltenek a saját lelkükkel, miközben pihennek és gyógyulnak.

Az első szenvedélyem egészen a gyerekkoromig nyúlik vissza, ugyanis már akkor szívesen meséltem magamnak különböző történeteket. Az írással azonban A Kianit Szövetség az első komolyabb kísérletem. Még a gimnáziumi éveim második felében kezdtem el és az egyetemi éveim alatt fejeztem be a történetet. Ahogy én magam tanultam és kísérleteztem, Kyra és társai a Boszorkányúr-sorozat bevezető részében szintén azt tanulják, hogyan bánjanak a varázserejükkel.

Hogyan olvasd a blogomat?

Az eddig megjelent könyvemen kívül is szeretnélek Titeket hétről hétre friss és érdekes olvasnivalóval ellátni, ezért blogot indítottam. A kategóriáimat a Boszorkányúr-sorozat világához igazítottam, így első pillantásra nagy eséllyel szokatlannak tűnnek. Adok egy kis útmutatót azzal kapcsolatban, hogy melyik rovatban milyen témájú cikkeket olvashattok.

Hírek jégsólyomszárnyon

Ez a rovat szorul talán a legkevesebb magyarázatra. A könyveimmel kapcsolatos újdonságokról, dedikálásokról, író-olvasó találkozókról olvashattok itt. A jégsólymok pedig úgy kerülnek a képbe, hogy ők a postások a Kianit Szövetség főhadiszállásán.

Boszorkányúr-misztériumok

Ismét egy többé-kevésbé egyértelmű rovatról van szó. A Boszorkányúr-sorozattal kapcsolatos háttérinformációkat és kulisszatitkokat osztom meg veletek itt.

Szívmágia-életkép szemlélő

A Boszorkányúr-sorozatban szereplő négy nagy család egyike az Igézőké. Az ő feladatuk a legtitokzatosabb és legkevésbé megfogható mind közül. Rendkívül intuitívak, érzékenyek, szuggesztívek és fejlett telepatikus képességekkel bírnak. Elsősorban a leendő Igézők csatlakoznak be a szívmágia csoportba, amit a meditáció mestere, Fiona magisztra indít el. A regényben a tanítványok azt gyakorolják, hogyan osszanak meg egymással emlékeket az életükből úgy, hogy azt a társuk minél élesebben, szinte filmszerűen lássa. Mi viszont nem merülünk bele ilyen mélységekben a témába (bár az Igézők egyenruhájában készültek rólam a fotók…). Mai rohanó világunkban én csak olyan élettörténeteket tudok ajánlani Nektek, amiket valaki már megírt vagy filmre vett.

Gondolatok a kentaur barlangjából

A Kianit Szövetség tagjai több évig tartó kiképzésen esnek át, mielőtt varázslónő vagy mágus válik belőlük. Tanulmányaikhoz hozzátartozik a filozófia is, amit kentaur mesterüktől sajátítanak el. Ebben a rovatban csakis olyan témák szerepelnek majd, amelyeket Lucius Sensus magiszter biztosan érdemesnek tartana rá, hogy megvitassa a tanítványaival.

Gyógyítók kézikönyve 

A korábban említett négy család közül a második a Gyógyítóké. Masszőrként különösen érdekesnek találom a népi gyógymódokat és az egészségmegőrzéssel kapcsolatos alternatív módszereket, úgyhogy bőséges mennyiségű cikket fogok írni a témában. Ha rászánnád magad, hogy kipróbáld őket, a biztonság kedvéért először kérd ki a házi orvosod véleményét!

Felfedezőútjaim története

Aki hozzám hasonlóan magán könyvkiadásra adja a fejét, annak bizony magas költségekkel kell számolnia. Én a külföldi szállodai munkákban láttam meg a számomra legkedvezőbb lehetőséget arra, hogy ezt az összeget előteremtsem. Éppen ezért szinte életstílussá vált számomra, hogy úgy vándorolok a különböző világok között, mint a harmadik nagy család tagjai, a Felfedezők. Ebben a rovatban a különböző országokban szerzett munkatpasztalataimat osztom meg veletek, a kezdeti ügyetlenkedésektől az elsajátított fontos leckéken át a komoly sikerélményekig.

Válj harcossá!

Végül, de nem utolsósorban következzen a negyedik család, a Harcosok! Természetesen óriási szükség van rájuk egy olyan rendben, amely célul tűzte ki, hogy a Fényt védelmezze a különböző létsíkokon. Éppen ezért a fegyveres és mágikus küzdelem elsajátítása alapvető a tanítványok számára. Ebben a rovatban különböző harcművészeti irányzatokról írok majd.

Túl a Boszorkányúr-univerzumon

Akadnak olyan világok, amelyeknek a történetét mások mesélik el, nem én. Ezeket az írókat is jó szívvel ajánlom Nektek, és remélem, idővel egyre hosszabb lesz a róluk készült listám.

Arcadia Minor

Sütő Fanni