Oldal kiválasztása

Az újévi fogadalmak varázslatos teremtőereje

0 hozzászólás

Írta: Nora Halliwell

2020.12.29.

Már csak kettőt kell aludni, és újra elérkezik a nagy újévi fogadalmak ideje. Persze ezt a szokást sokan értelmetlen időpocsékolásnak látják, és sokkal inkább a bulizásra helyezik a hangsúlyt. Pedig ha jobban a dolgok mögé nézünk, láthatjuk, hogy mennyire meghatározó szerepe van az új évre kitűzött céloknak.

Fotó: Pixabay, Gerd Altmann

A fantasy műfaj több alfajában és a gyermekmesékben teljesen alapvetőnek számít a varázsigék használata. A Kianit Szövetség tagjai zárt ajtókat nyitnak, tárgyakat manifesztálnak vagy tüntetnek el és támadó varázslatokat zúdítanak az ellenfeleikre ezzel a módszerrel. Ehhez persze a kimondott szó pusztán az első lépés, amellyel pontosan kijelölik a céljukat. Ám a varázsigékbe bele kell foglalniuk az elvárásukat is, majd annak biztos tudatával kell útjára engedniük a teremtményüket, hogy máris úton van az, amit kívántak. A varázslónők és mágusok persze azonnal megkapják a visszaigazolást céljuk eléréséről egy kattantó lakat hangjának vagy az ellenfelükre zúduló jeges nyílvesszők formájában.

Fotó: Pixabay, Dagmar Räder

Van-e bármi köze is a meséknek a valósághoz?

Azok, akik már a kezükbe vették a Rhoda Byrne A Titok című könyvét vagy találkoztak már a José Silva-féle agykontroll módszerével, tisztában vannak vele, milyen komoly valóságalapja van a mesékben szereplő varázsigék használatának. A mindennapokban persze nem jelenik meg ennyire gyorsan anyagi síkon mindaz, amit kívánunk magunknak. Éppen ezért meg kell küzdenünk a saját kételyeinkkel is, és rajtuk felülemelkedve csak a célunkra szabad koncentrálnunk.

Az első lépés azonban a mi kis belassult világunkban is ugyanaz, mint a varázslónők és mágusok esetében. Ki kell jelölni konkrét célokat, amiket szeretnénk megvalósítani. Erre a beköszöntő újév mindig nagyszerű lehetőséget kínál. Maga a fogadalom szó is éppen csak egy kicsit különbözik fogalom szótól. Magában hordozza tehát a jelentést, hogy a céljainkról konkrét fogalmakkal rendelkezünk, és el tudjuk képzelni a megvalósulásukat. Egy olyan év után pedig, mint az idei volt, ahol rengeteg korábban felépített dolog állt a feje tetejére, úgy gondolom, még nagyobb szükség van fogadalmakra és új célokra, amelyek előre visznek.

Gondolatok ereje

Mielőtt az elképzeléseink szavak formájában kapnak új erőt a megvalósuláshoz, gondolatként keringenek a fejünkben. Éppen ezért érdemes már a gondolatok szintjén is szelektálni és tisztázni magunkban, mi is az, amit szeretnénk megvalósítani. Sokat segíthet, ha minden nap szánunk egy kis időt arra, hogy elképzeljük a már megvalósult vágyainkat és céljainkat és beleengedjük magunkat az öröm érzésébe, ami eközben eltölt minket. Emellett száműzni kell a negatív gondolatokat, mielőtt még esélyük lenne megvalósulni. Jó hír viszont, hogy – bár ez utóbbiak is rendelkeznek teremtő erővel – a pozitív gondolatoké és a hozzájuk kapcsolódó érzéseké sokkal intenzívebb.

Fotó: Pixabay, Gerd Altmann

Cselekedj a megérzéseidre hagyatkozva!

Ha már sikerült megfogalmaznod, mi az, amit szeretnél, és rendszeresen elképzeled annak megvalósulását, ideje cselekedni. Persze ennek a módjára is figyelni kell. A célok megvalósításába természetesen bele kell tenni némi időt és energiát. Ám ha ez görcsös erőlködésbe megy át, és minden áron ragaszkodsz a megvalósítás fejben kitalált pontos forgatókönyvéhez, még ha az nem is működik, rossz úton jársz. Ilyenkor érdemes kicsit hátralépni, és rábízni magad az élet sodrására. Előbb-utóbb meg fognak érkezni azok a sugallatok, amelyekről érezni fogod, hogy közelebb visznek a céljaid eléréséhez. Ilyenkor kell habozás nélkül cselekedni, és élni az új, kínálkozó lehetőségekkel.

Mindenkinek sok sikert kívánok a „varázsláshoz”!

Iratkozz fel hírlevélre!

Tetszett a cikk? Ha szeretnél még hasonlókat olvasni, iratkozz fel hírlevélre! A feliratkozáshoz el kell fogadnod az adatkezelési tájékoztatót!

Hasonló bejegyzések

Mesteri archetípusok a Kianit Szövetségben XI. – Bölcs Bolond

Mesteri archetípusok a Kianit Szövetségben XI. – Bölcs Bolond

A levegő jegyek sorát a Vízöntő zárja. Közös vonásuk a Bakkal, hogy mindketten sok időt töltenek a fejükben, a gondolataik erődítményébe zárkózva. Ám a konzervatív, tekintélytisztelő Bakkal ellentétben a Vízöntő igazi forradalmár. Ezt a fejlődési utat járta be Oneiros Seditiosus magiszter, a térkapunyitás és az idegen létsíkok mestere is.

Mesteri archetípusok a Kianit Szövetségben X. – Remete

Mesteri archetípusok a Kianit Szövetségben X. – Remete

A harmadik földjegy a Bak. A Nyilashoz hasonlóan ezt a minőséget is csábítja a hierarchia újabb és újabb lépcsőfokainak megmászása. Ám a Bakot a spiritualitás és az elvont igazságok helyett sokkal inkább a munka és a karrier gyakorlatközpontú világában megszerezhető...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük