Oldal kiválasztása

Szerelem a létsíkok vándorai között

1 hozzászólás

Írta: Nora Halliwell

2020.12.08.

Ezen a héten visszatérek kicsit A Kianit Szövetséggel kapcsolatos háttérinformációkhoz, méghozzá egy sokakat foglalkoztató témával. Adja magát a kérdés, hogy egy olyan rendben, amelynek tagjai folyton vándorolnak, lehetséges-e a tartós szerelmi kapcsolat és a családalapítás. A Kianit Szövetség tagjainak életformája valóban bőven meghaladja minden elképzelésünket a távkapcsolatról, és óriási kihívások elé állítja a varázslónőket és mágusokat. Lássuk, melyek ezek, és mihez kezdenek velük a varázslónők és mágusok!

Fotó: Pixabay, Leonardo de Carvalho

Eltérő domináns őselemek

Ahogy arról korábban írtam, a tanulással töltött első hét év után a novíciák és novíciusok átesnek az Őselemek Próbáján. Ezután el kell dönteniük, hogy a Harcosok, Gyógyítók, Felfedezők és Igézők közül melyik családhoz kívánnak csatlakozni. A különböző családok tagjai elszakadnak egymástól, és külön utakra indulnak a kiképzésükön már átesett, tapasztalt rendtagok kíséretében.

A Végzet szerepe

Az, ha egy pár ugyanahhoz a családhoz csatlakozik, még mindig nem jelent biztosítékot arra, hogy közös feladatokat kapnak majd. Nem Silvanus magiszter dönt arról, hogy kit hová küldjön, ugyanis ő maga is egy felsőbb erő vezetését követi. A Sors pedig mindenkit oda irányít, ahol dolga van, tekintet nélkül arra, hogy ezzel a párok elszakadhatnak egymástól.

Hogyan küzdhetőek le az akadályok?

A Kianit Szövetség tagjai a fent felsorolt okok miatt ritkán szánják rá magukat a házasságra. Ám ha ez mégis megtörténik, az mindig rendkívül különleges alkalom, amit egy gyönyörű ceremónia koronáz meg. Ilyenkor a férfi és a nő vállalják, hogy ők lesznek egymás számára az Egyetlenek, vagyis az a társ, akihez egész életükben visszatérnek majd. Ennek ellenére a házastársak nem várnak egymástól kizárólagos hűséget, hiszen talán hosszú éveket kell külön tölteniük. Azzal a bizonyossággal engedik a társukat küldetésük során esetleges új kapcsolatokba belesodródni, hogy tudják, ők egy még magasabb szinten tartoznak egymáshoz.

Fotó: Unsplash, Nick Karvounis

A legtöbb varázslónő és mágus nem lép erre az útra. Ők egyszerűen elfogadják azt, amit az élet kínál számukra, legyen az egy szerelmi kapcsolat valamelyik társukkal, esetleg egy alvó emberrel Roanaa szigetén, vagy egy szövetségesükkel más létsíkon. A Kianit Szövetség tagjai nem kapaszkodnak görcsösen ezekbe a kapcsolatokba. Az ő szemükben teljesen természetes, hogy ezeknek a találkozásoknak mind megvan a maguk oka és rendeltetése, aminek a bevégzése után elválnak útjaik. Ez az ok sok minden lehet. Talán mindkét félnek tanulnia kell valamit a másiktól, egymás támaszainak kell lenniük egy közös küldetés során, vagy esetleg épp rájuk kettőjükre van szükség ahhoz, hogy egy különleges gyermek megszülessen.

Akad néhány magányos farkas is, akiket (látszólag) egyáltalán nem foglalkoztat a szerelem, és igazi szerzetes módjára kizárólag a Kianit Szövetségnek végzett szolgálatnak élnek. Ezt az utat szintén nagyon kevesen választják. Aki mégis a magány mellett dönt, annak nagyon nyomós oka van rá. Nincs ez másképpen az első könyv Samhain című fejezetében feltűnő harcos, Orión Phoenix novícius esetében sem. Ám arra, hogy az ő esetében mi ez az ok, csak egy későbbi kötetben derül majd fény.

Gyermekek a Kianit Szövetségben

Ha egy varázslónőnek gyermeke születik, néhány évre megpihenhet Roanaa szigetén, hogy mellette legyen. Amikor pedig új küldetést vállal, a gyermekét rábízza egy dajkára a segédek közül. Természetesen a varázslónők és mágusok leszármazottai általában maguk is örökölnek valamilyen mágikus képességet. Róluk a felsőbb vezettetés rendszerint úgy határoz, hogy már gyermekkorukban elkezdhetik a kiképzést, így hamar hasznos tagjaivá válhatnak a Kianit Szövetségnek. Ha azonban egy gyermek nem örököl mágikus erőt, elszegődhet valamelyik alvó ember mellé, hogy kitanulja a mesterségét, és segédként támogassa a mestereket, varázslónőket és mágusokat.

Fotó: Unsplash, Annie Spratt

Látható tehát, hogy a Kianit Szövetség tagjainak nem kell lemondaniuk a szerelemről és a családról. Az életformájukkal járó nehézségek leküzdésére nincs egyetemes etikai kódex, mindenki a maga lelki alkata szerint kezeli azokat. Egyetlen fontos dolog van, amit mindenkinek szem előtt kell tartania: a szolgálat az első, így a szerelmi és családi életüket is eszerint kell felépíteniük.

Tetszett a cikk? Ha szeretnél még hasonlókat olvasni, iratkozz fel hírlevélre! A feliratkozáshoz el kell fogadnod az adatkezelési tájékoztatót!

Hasonló bejegyzések

Mesteri archetípusok a Kianit Szövetségben XI. – Bölcs Bolond

Mesteri archetípusok a Kianit Szövetségben XI. – Bölcs Bolond

A levegő jegyek sorát a Vízöntő zárja. Közös vonásuk a Bakkal, hogy mindketten sok időt töltenek a fejükben, a gondolataik erődítményébe zárkózva. Ám a konzervatív, tekintélytisztelő Bakkal ellentétben a Vízöntő igazi forradalmár. Ezt a fejlődési utat járta be Oneiros Seditiosus magiszter, a térkapunyitás és az idegen létsíkok mestere is.

Mesteri archetípusok a Kianit Szövetségben X. – Remete

Mesteri archetípusok a Kianit Szövetségben X. – Remete

A harmadik földjegy a Bak. A Nyilashoz hasonlóan ezt a minőséget is csábítja a hierarchia újabb és újabb lépcsőfokainak megmászása. Ám a Bakot a spiritualitás és az elvont igazságok helyett sokkal inkább a munka és a karrier gyakorlatközpontú világában megszerezhető...

1 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük