Oldal kiválasztása

Üdvözlégy a Kianit Szövetség főhadiszállásán, Vándor!

0 hozzászólás

Írta: Nora Halliwell

2020.10.11.

Imádtál olvasás közben kiszakadni a „normális” világból és belefeledkezni a varázsvilág ezer csodájába? A Harry Potterhez hasonló könyveket keresel azóta, hogy véget ért a nagy roxforti csata? Ha igen, biztosan szeretni fogod a Boszorkányúr fantasysorozat bevezető részét, A Kianit Szövetséget.

Forrás: Unsplash – Greg Rakozy

Mit kell tudni a Kianit Szövetségről?

A könyv címadójaként szolgáló rend főhadiszállása Roanaa szigetén található. Senkit ne tévesszen meg a földrajzi fogalom! Nem egy óceán, tenger vagy esetleg folyó által határolt földdarabról van szó, ahol paradicsomi éghajlat uralkodik. A sziget szó ebben az esetben arra utal, hogy egy arányaiban porszem nagyságú terület önmagában alkot egy zárt létsíkot a milliónyi hatalmas világból álló univerzumban.

Ám annak ellenére, hogy Roanaa szigete eltörpül környezete mellett, fontos hangsúlyoznom, hogy egy nagyjából Hokkaido nagyságú területet kell elképzelnetek. A táj arculata és élővilága pedig minden, csak nem unalmas. A sivatagtól a trópusi erdőn és a hegyvidéken át a jégmezőkig minden megtalálható itt, ráadásul a terület nagy része lakatlan és érintetlen vadon.

Ilyen különös, toldott-foldott világ persze természetes körülmények között nem jöhetett volna létre; Roanaa szigetét a Kianit Szövetség vezetője, Silvanus Cordis Terrae magiszter alkotta meg. Célja egyrészt az volt, hogy védett környezetet biztosítson tanítványai számára a kiképzésük idejére, másrészt pedig az, hogy lehetőséget kínáljon nekik az erejük fejlesztésére a legszélsőségesebb körülmények között is.

A Kianit Szövetség ugyanis olyan varázslónőkből és mágusokból áll, akiknek a küldetése a Fény szolgálata és védelme az Árnyék ellenében. A tanítványok – vagyis novíciák és novíciusok – mind rendelkeznek egy egyedi, csak rájuk jellemző mágikus képességgel, és a többségük felnőttként érkezik Roanaa szigetére. Tizenkét évig tartó kiképzésük során tizenkét mester segíti őket abban, hogy megtanuljanak bánni az erejükkel, és elsajátítsák a Kianit Szövetség tagjai számára fontos ismereteket. Roanaa szigete tehát egyfajta mágikus ötvözete a lovagrendeknek és az első középkori egyetemeknek.

Hogyan hidalják át a távolságokat a Kianit Szövetség tagjai?

Gyalog vagy közönséges ló hátán igencsak problémás lenne a közlekedés a mesterek és a tanítványok számára egy ilyen óriási területen. A Roanaa szigetén élő szárnyas lovak azonban villámsebesen tudnak repülni, és különleges kapcsolatban állnak mindenkivel, aki felvételt nyert a Kianit Szövetségbe, így a távolságok már nem is jelentenek akadályt. A legelső, amit egy novíciának vagy novíciusnak meg kell tanulnia a főhadiszállásra érkezésekor az, hogy hogyan szólítson magához egy szárnyas lovat. A kiképzésük első hét évében ugyanis ez az egyetlen lehetséges mód számukra az utazáshoz Roanaa szigetén belül.

Mi változik az első hét év letelte után?

Egy sorsdöntő próbatétel következik a tanítványok számára, amely nem más, mint az Őselemek Próbája. A Kianit Szövetség tagjainak életében rendkívüli jelentőséggel bír a négy elem, vagyis a tűz, a víz, a levegő és a föld. Az egyéni mágikus képességükön kívül az elemek erejével tudják kivitelezni a legerősebb támadó és védekező varázslatokat. Sőt azok a tanítványok, akik passzív erővel bírnak (pl.: jövőbe látás, empátia) szinte kizárólag a természeti elemekre támaszkodhatnak egy mágikus párbaj során. Az Őselemek Próbáján dől el, hogy a tűz, a víz, a levegő és a föld közül melyik fogadja kegyeibe a tanítványokat. Bár az első hét év során többé-kevésbé mindegyikkel megtanulnak bánni, onnantól kezdve az egyikkel sajátos szimbiózisba kerülnek, és a segítségével utazni is képesek Roanaa szigetén belül.

Forrása: Unsplash – Cullan Smith, Vladimira Akineev, Artem Militonian, Matthew Smith

Ezek lennének a legfontosabb tudnivalók Roanaa szigetével kapcsolatban. Remélem, elnyerte tetszésedet a A Kianit Szövetség világa, és sikerült meghoznom a kedvedet ahhoz, hogy belevágj a Boszorkányúr-sorozat elolvasásába.

Tetszett a cikk? Ha szeretnél még hasonlókat olvasni, iratkozz fel hírlevélre! A feliratkozáshoz el kell fogadnod az adatkezelési tájékoztatót!

Kategóriák

RSS Nora Halliwell

 • Mesteri archetípusok a Kianit Szövetségben II. – Szerető 2021.04.13.
  A tüzes Kos után a Bikával folytatódik a Mesteri archetípusok a Kianit Szövetségben cikksorozat. Vajon milyen fejlődési cikluson kell keresztülmennie ennek a nyugodt, két lábbal a földön járó csillagjegynek, hogy az ösztönös szinttől az éntudatos szinten át a spirituális szintig juthasson? Hogyan boldogult mindezzel Septimo Voluptas magiszter? A Bika az első a földjegyek sorában. A […]
  Nora Halliwell
 • Baranta – Éljen az ősi magyar harci virtus! 2021.04.06.
  Ezen a héten egy olyan harcművészetet mutatok be Nektek, ami nem egy mesterhez és a filozófiájához, hanem egy népi kultúrához, méghozzá a miénkhez kötődik. A baranta igazi hungarikum, amely a IX. és XX. század között élt magyarság fegyveres és puszta kezes technikáira épül. Ez a tradicionális harcművészet eredetileg a magyarság olyan szabad jogállású tagjaitól származik, […]
  Nora Halliwell
 • Hogyan gyógyítanak a Salutarisok? 2021.03.30.
  Ha olvastátok a cikkeket a négy család tagjairól, és a hozzájuk kapcsolódó őselemekről, talán beindult a fantáziátok, és elkezdtetek töprengeni, hogyan is nézhet ki egész pontosan a kiképzésük. Ez a téma különösen érdekes a gyógyítók esetében, akik rendkívül szerteágazó ismereteket sajátítanak el. A Salutaris család vezetője Septimo Voluptas magiszter, ám különös módon mégsem ő, hanem […]
  Nora Halliwell

Hasonló bejegyzések

Mesteri archetípusok a Kianit Szövetségben II. – Szerető

Mesteri archetípusok a Kianit Szövetségben II. – Szerető

A tüzes Kos után a Bikával folytatódik a Mesteri archetípusok a Kianit Szövetségben cikksorozat. Vajon milyen fejlődési cikluson kell keresztülmennie ennek a nyugodt, két lábbal a földön járó csillagjegynek, hogy az ösztönös szinttől az éntudatos szinten át a...

Hogyan gyógyítanak a Salutarisok?

Hogyan gyógyítanak a Salutarisok?

Ha olvastátok a cikkeket a négy család tagjairól, és a hozzájuk kapcsolódó őselemekről, talán beindult a fantáziátok, és elkezdtetek töprengeni, hogyan is nézhet ki egész pontosan a kiképzésük. Ez a téma különösen érdekes a gyógyítók esetében, akik rendkívül...

Mesteri archetípusok a Kianit Szövetségben II. – Szerető

Mesteri archetípusok a Kianit Szövetségben I. – Harcos

Ezen a héten új témát indítok el a Misztériumok Roanna szigetén-rovaton belül. A tizenkét asztrológiai archetípust fogom bemutatni, amit a Kianit Szövetség mesterei is megtestesítenek, és az adott minőséghez kapcsolódó fejlődési folyamatot. Ez az út az ösztönös...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük