Oldal kiválasztása

Üdvözlégy a Kianit Szövetség főhadiszállásán, Vándor!

0 hozzászólás

Írta: Nora Halliwell

2020.10.11.

Imádtál olvasás közben kiszakadni a „normális” világból és belefeledkezni a varázsvilág ezer csodájába? A Harry Potterhez hasonló könyveket keresel azóta, hogy véget ért a nagy roxforti csata? Ha igen, biztosan szeretni fogod a Boszorkányúr fantasysorozat bevezető részét, A Kianit Szövetséget.

Forrás: Unsplash – Greg Rakozy

Mit kell tudni a Kianit Szövetségről?

A könyv címadójaként szolgáló rend főhadiszállása Roanaa szigetén található. Senkit ne tévesszen meg a földrajzi fogalom! Nem egy óceán, tenger vagy esetleg folyó által határolt földdarabról van szó, ahol paradicsomi éghajlat uralkodik. A sziget szó ebben az esetben arra utal, hogy egy arányaiban porszem nagyságú terület önmagában alkot egy zárt létsíkot a milliónyi hatalmas világból álló univerzumban.

Ám annak ellenére, hogy Roanaa szigete eltörpül környezete mellett, fontos hangsúlyoznom, hogy egy nagyjából Hokkaido nagyságú területet kell elképzelnetek. A táj arculata és élővilága pedig minden, csak nem unalmas. A sivatagtól a trópusi erdőn és a hegyvidéken át a jégmezőkig minden megtalálható itt, ráadásul a terület nagy része lakatlan és érintetlen vadon.

Ilyen különös, toldott-foldott világ persze természetes körülmények között nem jöhetett volna létre; Roanaa szigetét a Kianit Szövetség vezetője, Silvanus Cordis Terrae magiszter alkotta meg. Célja egyrészt az volt, hogy védett környezetet biztosítson tanítványai számára a kiképzésük idejére, másrészt pedig az, hogy lehetőséget kínáljon nekik az erejük fejlesztésére a legszélsőségesebb körülmények között is.

A Kianit Szövetség ugyanis olyan varázslónőkből és mágusokból áll, akiknek a küldetése a Fény szolgálata és védelme az Árnyék ellenében. A tanítványok – vagyis novíciák és novíciusok – mind rendelkeznek egy egyedi, csak rájuk jellemző mágikus képességgel, és a többségük felnőttként érkezik Roanaa szigetére. Tizenkét évig tartó kiképzésük során tizenkét mester segíti őket abban, hogy megtanuljanak bánni az erejükkel, és elsajátítsák a Kianit Szövetség tagjai számára fontos ismereteket. Roanaa szigete tehát egyfajta mágikus ötvözete a lovagrendeknek és az első középkori egyetemeknek.

Hogyan hidalják át a távolságokat a Kianit Szövetség tagjai?

Gyalog vagy közönséges ló hátán igencsak problémás lenne a közlekedés a mesterek és a tanítványok számára egy ilyen óriási területen. A Roanaa szigetén élő szárnyas lovak azonban villámsebesen tudnak repülni, és különleges kapcsolatban állnak mindenkivel, aki felvételt nyert a Kianit Szövetségbe, így a távolságok már nem is jelentenek akadályt. A legelső, amit egy novíciának vagy novíciusnak meg kell tanulnia a főhadiszállásra érkezésekor az, hogy hogyan szólítson magához egy szárnyas lovat. A kiképzésük első hét évében ugyanis ez az egyetlen lehetséges mód számukra az utazáshoz Roanaa szigetén belül.

Mi változik az első hét év letelte után?

Egy sorsdöntő próbatétel következik a tanítványok számára, amely nem más, mint az Őselemek Próbája. A Kianit Szövetség tagjainak életében rendkívüli jelentőséggel bír a négy elem, vagyis a tűz, a víz, a levegő és a föld. Az egyéni mágikus képességükön kívül az elemek erejével tudják kivitelezni a legerősebb támadó és védekező varázslatokat. Sőt azok a tanítványok, akik passzív erővel bírnak (pl.: jövőbe látás, empátia) szinte kizárólag a természeti elemekre támaszkodhatnak egy mágikus párbaj során. Az Őselemek Próbáján dől el, hogy a tűz, a víz, a levegő és a föld közül melyik fogadja kegyeibe a tanítványokat. Bár az első hét év során többé-kevésbé mindegyikkel megtanulnak bánni, onnantól kezdve az egyikkel sajátos szimbiózisba kerülnek, és a segítségével utazni is képesek Roanaa szigetén belül.

Forrása: Unsplash – Cullan Smith, Vladimira Akineev, Artem Militonian, Matthew Smith

Ezek lennének a legfontosabb tudnivalók Roanaa szigetével kapcsolatban. Remélem, elnyerte tetszésedet a A Kianit Szövetség világa, és sikerült meghoznom a kedvedet ahhoz, hogy belevágj a Boszorkányúr-sorozat elolvasásába.

Iratkozz fel hírlevélre!

Tetszett a cikk? Ha szeretnél még hasonlókat olvasni, iratkozz fel hírlevélre! A feliratkozáshoz el kell fogadnod az adatkezelési tájékoztatót!

Hasonló bejegyzések

Mesteri archetípusok a Kianit Szövetségben XI. – Bölcs Bolond

Mesteri archetípusok a Kianit Szövetségben XI. – Bölcs Bolond

A levegő jegyek sorát a Vízöntő zárja. Közös vonásuk a Bakkal, hogy mindketten sok időt töltenek a fejükben, a gondolataik erődítményébe zárkózva. Ám a konzervatív, tekintélytisztelő Bakkal ellentétben a Vízöntő igazi forradalmár. Ezt a fejlődési utat járta be Oneiros Seditiosus magiszter, a térkapunyitás és az idegen létsíkok mestere is.

Mesteri archetípusok a Kianit Szövetségben X. – Remete

Mesteri archetípusok a Kianit Szövetségben X. – Remete

A harmadik földjegy a Bak. A Nyilashoz hasonlóan ezt a minőséget is csábítja a hierarchia újabb és újabb lépcsőfokainak megmászása. Ám a Bakot a spiritualitás és az elvont igazságok helyett sokkal inkább a munka és a karrier gyakorlatközpontú világában megszerezhető...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük