Oldal kiválasztása

Hogyan gyógyítanak a Salutarisok?

0 hozzászólás

Írta: Nora Halliwell

2021.03.30.

Ha olvastátok a cikkeket a négy család tagjairól, és a hozzájuk kapcsolódó őselemekről, talán beindult a fantáziátok, és elkezdtetek töprengeni, hogyan is nézhet ki egész pontosan a kiképzésük. Ez a téma különösen érdekes a gyógyítók esetében, akik rendkívül szerteágazó ismereteket sajátítanak el.

Fotó: Pixabay, José Manuel de Laá

A Salutaris család vezetője Septimo Voluptas magiszter, ám különös módon mégsem ő, hanem Artemesia Patientia magisztra a gyógyítás mestere. Kettejük szakterülete átfedi és kiegészíti egymást. Nézzük, mit is ad pontosan a két mester a gyógyítói útra lépő novíciáknak és novíciusoknak!

Csontok és hús térképe

Az első és legfontosabb, amit egy leendő Salutarisnak meg kell tanulnia, az az emberi test felépítése. Figyelembe véve, hogy a világokat több különböző faj népesíti be, ez a célkitűzés egy kissé diszkriminatívnak tűnhet. Ám mivel a törpök, tündék, legunidok, sellők és egyéb gondolkodó teremtmények felépítése hasonlít az emberekéhez, és általában ők vannak a legtöbben a létsíkokon, Artemesia Patientia magisztra őket tekinti kiindulópontnak. A gyógyítóknak ismerniük kell a csontok, izmok, zsigerek és idegek elhelyezkedését és sajátosságait, hiszen rendszerint ők látják el a túlélőket egy-egy csata után. Az anatómia ismerete persze a harcosok esetében is fontos ahhoz, hogy megfelelően védeni tudják magukat, és ahhoz hogy a támadásaik a lehető legpontosabbak legyenek.

Fotó: Pixabay, chrisjmit

Varázslatos növények és mágikus mixtúrák

A különböző főzetek és mérgek ismerete szintén elengedhetetlen egy Salutaris- tanítvány számára. Így Septimo magiszter, a varázsitaltan mestere rendkívüli szerepet játszik a képzésükben. A mester örömmel adja át ismereteit a növények tulajdonságairól, arról, hogy hol lelhetőek fel, és hogy milyen főzetekhez szokás használni őket. Sőt, mivel a különböző létsíkok flórája kisebb-nagyobb mértékben eltér egymástól, a mester még segít finomhangolni is a legfogékonyabb tanítványai érzékszerveit, akik így már bárhol megtalálják egy bizonyos keverékhez szükséges hozzávalóhoz leginkább hasonló növényeket.

Fotó: Pixabay, Bkrmadtya Karki

Személyes esszencia

A Septimo magiszter által készített varázsitalok kétségkívül hatékonyak. Akad köztük olyan, ami mély álmot hoz, ami láthatatlanná tesz, vagy ami néhány órára visszaviszi fogyasztóját a gyermeki naivitás állapotába. Artemesia Patientia magisztra azonban csak a gyógyító hatású főzetekkel foglalkozik. Ezeket teszi még hatásosabbá azzal, hogy a beteg sajátos energetikájához kapcsolódóan különböző illóolajokat ad hozzájuk. Ahhoz, hogy a tanítványok képesek legyenek ráérezni, kinek milyen esszenciára van éppen szüksége, sok gyakorlás és beleérzőképesség szükséges.

Fotó: Pixabay, Marina Pershina

A föld mélyének gyógyítói

Ha nincsenek kéznél a megfelelő növények, vagy egy gyógyító kifogyott belőlük egy küldetés teljesítése közben, jó szolgálatot tehetnek a kristályok is. A Salutarisok számára ugyanúgy az alapfelszerelésük része a hegyikristályból, füstkvarcból, rózsakvarcból, jáspisból, szodalitból, achátból, napkőből, karneolból és egyéb ásványokból álló csomag, mint a kardjuk. A gyógyítók gyűjteményük minden egyes darabját nagy gonddal választják ki – pontosabban hagyják, hogy azok válasszák ki őket hordozójuknak. Ha pedig megtörtént az egymásra találás, a kristályok sokszorosára képesek felerősíteni a Salutarisok rezgéseit, különösen ha gazdáik tudatosan kérik őket erre.

Fotó: Pixabay, alusruvi

Segítő szavak

Ahogy egyes varázsigék jó szolgálatot tesznek egy mágikus párbaj során, úgy akadnak olyanok is, amelyek a gyógyításhoz nyújtanak segítséget. Ám ezeknek a száma igencsak korlátozott, és önmagukban nem alkalmasak erre a célra. A varázsigék ugyanis kimerülnek abban, hogy segítenek időt nyerni egy kiélezett helyzetben, amikor minden pillanat számít. Például egy gyógyító főzet hatását felgyorsítják, egy méregét pedig lelassítják.

Fotó: Pixabay, David Jackson

Iratkozz fel hírlevélre!

Tetszett a cikk? Ha szeretnél még hasonlókat olvasni, iratkozz fel hírlevélre! A feliratkozáshoz el kell fogadnod az adatkezelési tájékoztatót!

Hasonló bejegyzések

Mesteri archetípusok a Kianit Szövetségben XI. – Bölcs Bolond

Mesteri archetípusok a Kianit Szövetségben XI. – Bölcs Bolond

A levegő jegyek sorát a Vízöntő zárja. Közös vonásuk a Bakkal, hogy mindketten sok időt töltenek a fejükben, a gondolataik erődítményébe zárkózva. Ám a konzervatív, tekintélytisztelő Bakkal ellentétben a Vízöntő igazi forradalmár. Ezt a fejlődési utat járta be Oneiros Seditiosus magiszter, a térkapunyitás és az idegen létsíkok mestere is.

Mesteri archetípusok a Kianit Szövetségben X. – Remete

Mesteri archetípusok a Kianit Szövetségben X. – Remete

A harmadik földjegy a Bak. A Nyilashoz hasonlóan ezt a minőséget is csábítja a hierarchia újabb és újabb lépcsőfokainak megmászása. Ám a Bakot a spiritualitás és az elvont igazságok helyett sokkal inkább a munka és a karrier gyakorlatközpontú világában megszerezhető...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük