Oldal kiválasztása

A négy őselem ereje a Kianit Szövetség szolgálatában

0 hozzászólás

Írta: Nora Halliwell

2021.02.23.

Ahogy azt már korábban is említettem, a Kianit Szövetség tanaiban rendkívüli szerepet kap a négy őselem. A tűz, a föld, a víz és a levegő mind szorosan kapcsolódnak egy-egy családhoz, amelyhez a leendő varázslónők és mágusok az Őselemek Próbája után csatlakozhatnak. Ezeket a nagy családokat három-három magiszter vagy magisztra képviseli, akik a novíciák és novíciusok kiképzésért felelnek. Lássuk, általánosságban mik a legfontosabb jellemzői a négy családnak!

Fotó: Pixabay, Marc Pascual

Ide nekem az oroszlánt is! – Bellicosus, a harcosok családja

Fotó: Unsplash, Cullan Smith

Általában tűzlelkű emberek a tagjai. A képviselői Rowena Bellatora magisztra, Garon Tereus magiszter és Lucius Sensus magiszter. A harcosok jellemzően tele vannak tűzzel, energiával és tetterővel. Ha nyílt összecsapásra kerül a sor – legyen az szópárbaj, ökölharc, fegyveres vagy mágikus küzdelem – nem ismernek félelmet, és soha nem hátrálnak meg. Lételemük a győzelem, és mindig bátran helyt állnak. Rendíthetetlen erejükkel másokat is áthevítenek, átlelkesítenek, így nagyszerű vezető lehet belőlük. Ugyanakkor a türelem, a tapintat és a gyengédség kevéssé jellemző rájuk. Meg kell tanulniuk kordában tartani ezt a féktelen őselemet, különben előfordul, hogy hirtelen felindulásból cselekszenek. Ilyenkor utólag kénytelenek szembesülni vele, hogy egy erdőtűzhöz hasonló, talán jóvá tehetetlen kárt okoztak.

Nálunk jó kezekben vagy! – Salutaris, a gyógyítók családja

Fotó: Unsplash, Matthew Smith

Általában földlelkű emberek a tagjai. Képviselői Septimo Voluptas magiszter, Cellandris Viola magisztra és Xenoto Sapientus magiszter. A gyógyítók két lábbal állnak a földön, szilárd, megbízható személyiségek, és szinte a vérükben van a másokról való gondoskodás. Otthonosan érzik magukat a természetben és nagyszerűen értenek a gyógynövényekhez. Csendes, nyugodt erejüknek köszönhetően már a puszta jelenlétükkel képesek megteremteni a biztonság érzetét a gondjaikra bízott emberekben és mágikus lényekben. Ugyanakkor ha veszély leselkedik pártfogoltjaikra, élő kősziklaként, elszántan védelmezik őket az utolsó leheletükig. Ám ha túlságosan erőteljes valakiben ez az energia, az könnyen merevvé, földhöz ragadttá válik, és nehézséget jelent számára az eredeti tervtől való esetleges eltérés vagy a beilleszkedés egy új létsíkon.

Veled érzek! – Delerius, az igézők családja

Fotó: Artem Militonian

Általában vízlelkű emberek a tagjai. Képviselői Artemesia Patientia magisztra, Iris Astutas magisztra és Fiona Veritas magisztra. Az igézők különösen fogékonyak az érzések és az anyagi világon túli, misztikus dolgok szemnek láthatatlan birodalmára. Különösebb nehézség nélkül képesek rálátni az ellenfeleiket, szövetségeseiket és pártfogoltjaikat mozgató félelmek és vágyak gyökereire. A határaik szinte teljes mértékben hiányoznak, így ha akarják, ha nem, azonnal zsigeri szinten hangolódnak rá mindenkire, akivel kapcsolatba kerülnek. Az egyedi varázsképességük gyakran olyan passzív erő, ami a lelki adottságaikhoz idomul, és felerősíti jellegzetes vonásaikat. Mindez egyszerre teszi alkalmassá az igézőket egyfajta lélekszintű gyógyítói szerepre, és arra, hogy mentális harcosokként személyre szabott illúziókkal zavarják össze ellenfeleiket. Ügyelniük kell azonban arra, hogy megtanulják féken tartani az érzelmek szökőárját, különben az teljesen maga alá temeti vagy elsodorja őket a valóság közeléből.

Fontoljuk meg a lehetőségeket! – Exploratoris, a felfedezők családja

Fotó: Unsplash, Vladimir Anikeev

Általában levegőlelkű emberek a tagjai. Képviselői Balthamos Levitas magisztra, Diotor Aequitos magiszter és Oneiros Seditiosus magiszter. A felfedezők született diplomaták, akik azonnal képesek beolvadni, bármelyik létsíkra sodorja is őket az élet, könnyedén megtalálják a hangot a lakosokkal, és hitetik el magukról, hogy helyiek. Ugyanakkor csavaros észjárásuknak és ékesszólásuknak köszönhetően ahhoz is jól értenek, hogyan csaljanak ki lényeges információkat észrevétlenül a beszélgetőpartnerükből. Gyakran járják magányosan a különböző világokat, férkőznek be egy-egy uralkodó bizalmába és szállítják a híreket Silvanus magiszternek akár éveken keresztül is. Nagyszerű stratégák, és tiszta, logikus gondolkodásuknak köszönhetően minden helyzetben megtalálják a legjobb taktikát. Ám ha nem vigyáznak, és eluralkodik rajtuk a gondolatok vihara, hajlamosak túlagyalni egy-egy problémát cselekvés helyett, vagy megfeledkezni arról, hogy a időnként együtt kell működniük a társaikkal.

Iratkozz fel hírlevélre!

Tetszett a cikk? Ha szeretnél még hasonlókat olvasni, iratkozz fel hírlevélre! A feliratkozáshoz el kell fogadnod az adatkezelési tájékoztatót!

Hasonló bejegyzések

Mesteri archetípusok a Kianit Szövetségben XI. – Bölcs Bolond

Mesteri archetípusok a Kianit Szövetségben XI. – Bölcs Bolond

A levegő jegyek sorát a Vízöntő zárja. Közös vonásuk a Bakkal, hogy mindketten sok időt töltenek a fejükben, a gondolataik erődítményébe zárkózva. Ám a konzervatív, tekintélytisztelő Bakkal ellentétben a Vízöntő igazi forradalmár. Ezt a fejlődési utat járta be Oneiros Seditiosus magiszter, a térkapunyitás és az idegen létsíkok mestere is.

Mesteri archetípusok a Kianit Szövetségben X. – Remete

Mesteri archetípusok a Kianit Szövetségben X. – Remete

A harmadik földjegy a Bak. A Nyilashoz hasonlóan ezt a minőséget is csábítja a hierarchia újabb és újabb lépcsőfokainak megmászása. Ám a Bakot a spiritualitás és az elvont igazságok helyett sokkal inkább a munka és a karrier gyakorlatközpontú világában megszerezhető...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük