Oldal kiválasztása

Mesteri archetípusok a Kianit Szövetségben I. – Harcos

0 hozzászólás

Írta: Nora Halliwell

2021.03.16.

Ezen a héten új témát indítok el a Misztériumok Roanna szigetén-rovaton belül. A tizenkét asztrológiai archetípust fogom bemutatni, amit a Kianit Szövetség mesterei is megtestesítenek, és az adott minőséghez kapcsolódó fejlődési folyamatot. Ez az út az ösztönös szinttől az éntudatos szinten át a spirituális szintig vezet. Elsőként a Kos-lét állomásairól és Rowena Bellatora magisztráról írok Nektek.

Kép: Gerd Altmann

A Kos az első az állatövi jegyek sorában. Élő lángnyelvként felcsapva, igazi tüzes jegyként adja meg a kezdő lendületet minden új dolognak, legyen az egy születőben lévő vállalkozás, egy küszöbön álló felújítás vagy egy sportkör megszervezése. Féktelen energiája másokat is lángra lobbant és magával ragad, ám ahhoz, hogy tevékenysége ne csapjon át minden áron való önérvényesítésbe, és hogy lelkesedése tartósan megmaradjon, komoly fejlődésen kell átmennie.

Az Agresszor

Ezen a szinten az ember ösztönösen cselekedve, mindenen és mindenkin átgázolva megszerzi, amit akar. Nem mérlegeli a következményeket, legyen szó akár arról, hogy másoknak fájdalmat okoz, akár arról, hogy neki magának később komoly kellemetlenségekkel kell szembe néznie elhamarkodott tettei miatt. Az ilyen emberekből teljesen hiányzik az önuralom, és csupán pillanatnyi impulzusokat követnek. Ennek a fajta magatartásnak leginkább a kocsmai verekedők a megtestesítői, akik az élő fába is belekötnek, és mindenkinek neki mennének, aki rájuk mer nézni, véletlenül beléjük ütközik vagy egy perccel előbb kapja meg a sörét, mint ők.

A Harcművész

Ezen a szinten a Kos már nem rohan akkora erővel fejjel a falnak, és már képes csatornázni a benne dúló nyers, elemi erőt. Erre a célra tökéletesen megfelelnek a harcművészetek, amelyek nem csak olyan technikákat adnak az ember kezébe, amik jól alkalmazhatóak a közelharcban, hanem fejlesztik a koncentrációt és az önfegyelmet is. Természetesen bármilyen dinamikusabb sport is nagyszerű terepet kínálhat a tüzes erő építő módon való megéléséhez, de a harcművészet a legalkalmasabb arra, hogy a harcos Kos kibontakoztathassa a benne rejlő képességeket.

A Pap-lovag

A legmagasabb szinten már nem az önző szükségletek azonnali kielégítése és a külső ingerekre való azonnali reakció a meghatározó. Egy Kos, aki eljutott a spirituális szintre, már olyan tudatosan bánik az erejével, mint egy shaolin pap. Képes beleállni a nagyobb jó és egy magasabb rendű eszme szolgálatába, céljától pedig semmiféle fenyegetés nem tántoríthatja el. Erejéhez és bátorságához ebben az állapotban már kitartás is párosul, így akár az élete árán is kiáll az értékek mellett, amelyeket a magáénak vall.

Rowena Bellatora magisztra

Amikor a tizenkét mester alakját kidolgoztam, időnként előfordult, hogy egy alapvetően férfias minőséghez női karaktert, egy nőies minőséghez pedig férfi karaktert képzeltem el. Így történt ez a Kos archetípus esetében is.

Kép: Pixabay, syaifulptak57

Rowena magisztra, a harcművészet mestere határozott, már-már maszkulin nő. Mellékneve, a Bellatora a harcos minőségre utal. Roanaa szigetén nőtt fel. Anyja egy alvó ember, Hella volt, aki nem sokkal a szülés után meghalt, így a harcosok családjához tartozó apja Ramani Bellator nevelte őt fel. Csak lánytestvérei vannak, akik között ő a legidősebb. Gyerekként igazi vadóc volt, aki fára mászott, kisebb erdei állatokra vadászott, fiúkkal verekedett, és kegyetlenül megtorolta, ha sérelem érte.

A kiképzése alatt, Ramani felügyelete alatt azonban tökélyre fejlesztette az ereje legmagasabb szinten való megélését. A mesteri tisztséget apjától vette át, aki életét vesztette, amikor egy novícius-jelöltet védelmezett. Sok hetedik novícius hőbörög a legelső harcművészet cultuson, amiért egy nő tanítja őket, ám Rowena hamar eléri, hogy tisztelettel tekintsenek rá. Sőt, előnyt kovácsol abból, hogy a gyengébbnek tartott nemhez tartozik, és felhasználja ezt első lépcsőfokként ahhoz, hogy akadékoskodó tanítványai egóját megszelídítse.

Iratkozz fel hírlevélre!

Tetszett a cikk? Ha szeretnél még hasonlókat olvasni, iratkozz fel hírlevélre! A feliratkozáshoz el kell fogadnod az adatkezelési tájékoztatót!

Hasonló bejegyzések

Mesteri archetípusok a Kianit Szövetségben XI. – Bölcs Bolond

Mesteri archetípusok a Kianit Szövetségben XI. – Bölcs Bolond

A levegő jegyek sorát a Vízöntő zárja. Közös vonásuk a Bakkal, hogy mindketten sok időt töltenek a fejükben, a gondolataik erődítményébe zárkózva. Ám a konzervatív, tekintélytisztelő Bakkal ellentétben a Vízöntő igazi forradalmár. Ezt a fejlődési utat járta be Oneiros Seditiosus magiszter, a térkapunyitás és az idegen létsíkok mestere is.

Mesteri archetípusok a Kianit Szövetségben X. – Remete

Mesteri archetípusok a Kianit Szövetségben X. – Remete

A harmadik földjegy a Bak. A Nyilashoz hasonlóan ezt a minőséget is csábítja a hierarchia újabb és újabb lépcsőfokainak megmászása. Ám a Bakot a spiritualitás és az elvont igazságok helyett sokkal inkább a munka és a karrier gyakorlatközpontú világában megszerezhető...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük