Oldal kiválasztása

Mesteri archetípusok a Kianit Szövetségben III. – Kereskedő

0 hozzászólás

Írta: Nora Halliwell

2021.05.20.

Következik a harmadik csillagjegy a sorban, vagyis az Ikrek. A higgadt és megfontolt Bika után egy kifejezetten nyughatatlan, ám kiemelkedő kommunikációs képességekkel megáldott, kissé csapongó, igazi levegős jegy lép színre. A hozzá tartozó minőséget pedig ki más is képviselhetné jobban, mint Balthamos Levitas magisztra, az idegen létsíkok nyelveinek mestere?

Fotó: Pixabay, Szabó Szilárd

Az Ikrek számára valóságos lételem az információáramlás. Sebes szélként kapja fel és az újonnan begyűjtött tudásmorzsákat, híreket és pletykákat, hogy aztán tovább szállítsa őket. Mivel jellemzően csak csipeget a az izgalmasabbnál izgalmasabb ötletekből, tájékozottnak tűnhet ugyan, ám ismeretei gyakran felszínesek marad. Ugyanakkor az ő feladata nem feltétlenül az, hogy egy-egy területben elmélyedjen, hanem hogy a levegőhöz hasonló közvetítő közegként összekapcsolja a megfelelő embereket a számukra legszükségesebb információkkal. Adottságaikhoz az is hozzátartozik, hogy nagyon könnyen és gyorsan teremtenek kapcsolatokat, így a Kereskedő archetípusa tökéletesen illik hozzá.

Szélhámos

Az Ikrek ezen a legalacsonyabb fokú megélési szinten lelkiismeret-furdalás nélkül kihasználja mások hitét, és teljesen erkölcstelen módon visszaél embertársai bizalmával. Dörzsölt, ravasz, csavaros gondolkodású így tökéletesen tisztában van vele, hogyan manipuláljon másokat. Adottságait nagyjából olyan szinten használja, mint a plázákban prédájukra leső promóciós ügynökök, akik nem egyszer bóvlit árulnak csillagászati áron. Ennek ellenére olyan lelkesen ecsetelgetik a kacatok előnyös tulajdonságait, hogy jó néhány vásárlót sikerül csőbe húzniuk. Közben az Ikrek azzal nyugtatja lelkiismeretét, hogy ő tulajdonképpen csak azt nyújtja az ügyfeleknek, amire azok vágynak. Mivel moralitása még teljesen csökevényes, nem is jut el soha addig a fázisig, hogy átgondolja, melyik a jobb embertársainak: olyan terméket eladni, ami esetleg még árt is nekik, vagy inkább semmit sem adni.

Üzletember

Ezen a szinten már jelentkezik a csillapíthatatlan vágy a világ megismerésére. Mohón keresi az élettapasztalatokat, mert elméje minden újdonságra nyitott. Ennélfogva szeretne minél több dolgot megtudni, megtapasztalni, ám anélkül, hogy bárhová is igazán kötődnie kelljen. Tehát rendkívül sokoldalú személy, aki egyszerre többféle tevékenységbe fog bele, ám semmibe nem fektet nagyobb energiát. Azért viselkednek így, mert a kíváncsi értelem tudásszomja nem képes rendesen fókuszálni, így szétszórja az igazi koncentráló erőt.

Ezen a tudatszinten megjelenik ugyan a közvetítés képessége, ám önös érdekektől eltorzítva: az Ikrek pénzügyi hatalomra vágyik. Sikertelenségei általában abból fakadnak, hogy felületes módon egyszerre próbál mindenre odafigyelni. A kereskedelemben nem igazán fontosak számára a valódi erkölcsi értékek, egyszerűen csak el akarja adni azt a terméket, tudást, szolgáltatást vagy életérzést, amire szerinte a tömegek vágynak.

Hírhozó-közvetítő

A legmagasabb realizációs szinten az Ikrek már a szellemi tudás hiteles közvetítője. Ekkor kommunikációs adottságait, kapcsolatteremtő készségét már a magasabb szellemiség szolgálatába állítja. Következésképpen itt nem alkuszik meg többé, azaz nem váltja “aprópénzre” a tudását, hanem tanítványainak azt a minőségi tudást közvetíti, amire azoknak valóban szüksége van és amire vágynak is.

Balthamos Levitas magisztra

Az Ikrek esetében is igaz az, ami korábban a Kosra: egy alapvetően maszkulin minőséghez egy női karaktert képzeltem el. A Kereskedő archetípusát így egy varázslónő testesíti meg.

Fotó: Pixabay, Free Photos

Balthamos Levitas magisztra vidám, mosolygós fiatal nő, aki mindenkivel azonnal megtalálja a közös hangot. Mellékneve, a Levitas könnyedséget jelent. Az ő életútja meglehetősen szokatlan a Kianit Szövetség történetében. Három testvérével együtt árván maradt, miután szülei meghaltak egy rablótámadás során. Eredetileg mindannyian alvó emberek voltak. Ám a cserfes kislány, aki gyakran törte rosszaságon a fejét, rávette testvéreit, hogy lopjanak el egy olajlámpát és a benne lakozó dzsinnt egy a városukba érkező kereskedőtől. Balthamos arra számított, hogy ilyen módon megoldódnak a gondjaik, és nem kell koldulnia sem neki, sem testvéreinek. Ám egyikük kívánságának köszönhetően mind a négyen különleges erők birtokosai lettek, így alkalmassá váltak a Kianit Szövetséghez való csatlakozásra.

Balthamos és testvérei már gyermekként Roanaa szigetére költöztek. A novícia érdeklődve kóstolt bele mindenbe, amit mesterei tanítottak neki, ám az idegen nyelvek elsajátításához különleges tehetsége volt. Az Őselemek Próbája után az Exploratoris családhoz csatlakozott (bár egy kicsit sajnálta elvetni a többi három lehetőséget). Balthamos a Kereskedő archetípusát küldetései során mindig az információkkal való cserekereskedelemben élte meg, amelyhez nagyszerű érzéke volt.

Amikor felajánlották neki a mesteri tisztséget, nehezen tudta elképzelni magát az új szerepben. Eleinte vonakodott hátra hagyni az idegen létsíkokat, és letelepedni Roanaa szigetének kiszámítható közegében. Ám az új novíciák és novíciusok kiképzése, akik más-más korúak, neveltetésűek és eltérő tudásszinttel rendelkeznek, olyan kihívás elé állította a magisztrát, ami bőségesen kárpótolta őt a küldetésekkel járó izgalmakról való lemondásért. Páratlan kapcsolatteremtő képessége könnyedsége és humorérzéke segítségével mindig sikerül összekovácsolnia az újabb és újabb, kezdetben még szedett-vedett csapatokat.

Forrás: Chiron Astrologos

Iratkozz fel hírlevélre!

Tetszett a cikk? Ha szeretnél még hasonlókat olvasni, iratkozz fel hírlevélre! A feliratkozáshoz el kell fogadnod az adatkezelési tájékoztatót!

Hasonló bejegyzések

Mesteri archetípusok a Kianit Szövetségben XI. – Bölcs Bolond

Mesteri archetípusok a Kianit Szövetségben XI. – Bölcs Bolond

A levegő jegyek sorát a Vízöntő zárja. Közös vonásuk a Bakkal, hogy mindketten sok időt töltenek a fejükben, a gondolataik erődítményébe zárkózva. Ám a konzervatív, tekintélytisztelő Bakkal ellentétben a Vízöntő igazi forradalmár. Ezt a fejlődési utat járta be Oneiros Seditiosus magiszter, a térkapunyitás és az idegen létsíkok mestere is.

Mesteri archetípusok a Kianit Szövetségben X. – Remete

Mesteri archetípusok a Kianit Szövetségben X. – Remete

A harmadik földjegy a Bak. A Nyilashoz hasonlóan ezt a minőséget is csábítja a hierarchia újabb és újabb lépcsőfokainak megmászása. Ám a Bakot a spiritualitás és az elvont igazságok helyett sokkal inkább a munka és a karrier gyakorlatközpontú világában megszerezhető...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük